(2.3.2024, klo 9.53)

Suomalainen menestysresepti -ohjelman innoittamina käytimme kalamakkaraa kastikkeeseen

  • kalamakkaraa paketti tai pari
  • kananmunia kaksi tai neljä
  • vehnäjauhoja ½ desiä tai desi
  • sopivasti suolaa ja muita mausteita (käytimme valkosipulijauhetta ja sipulijauhetta)
  • nestettä
  1. keitä kananmunat koviksi ja paloittele munat sopiviksi paloiksi
  2. pätki makkarat n. 12 mm. pitkiksi paloiksi ja ruskista niitä pannulla hivenen

  3. lisää pannulle vehnäjauhot, paista vielä hetki ja lisää joukkoon pilkotut kananmunat
  4. lisää pannulle nestettä samalla sekoittaen, kunnes kokonaisuus on kastiketta. Anna hiljalleen kiehua viitisen minuuttia, jotta vehnäjauhot kypsyvät!
    - nesteenä voit käyttää: vettä, maitoa, kaurajuomaa, ...?

VALMIS KASTIKE käytettäväksi vaikkapa paistettujen perunoiden kera