Suomalainen menestysresepti -ohjelman innoittamina käytimme kalamakkaraa kastikkeeseen
- kalamakkaraa paketti tai pari
- kananmunia kaksi tai neljä
- vehnäjauhoja ½ desiä tai desi
- sopivasti suolaa ja muita mausteita (käytimme valkosipulijauhetta ja sipulijauhetta)
- nestettä
- keitä kananmunat koviksi ja paloittele munat sopiviksi paloiksi
- pätki makkarat n. 12 mm. pitkiksi paloiksi ja ruskista niitä pannulla hivenen
- lisää pannulle vehnäjauhot, paista vielä hetki ja lisää joukkoon pilkotut kananmunat
- lisää pannulle nestettä samalla sekoittaen, kunnes kokonaisuus on kastiketta. Anna hiljalleen kiehua viitisen minuuttia, jotta vehnäjauhot kypsyvät!
- nesteenä voit käyttää: vettä, maitoa, kaurajuomaa, ...?
VALMIS KASTIKE käytettäväksi vaikkapa paistettujen perunoiden kera
|