Valmista maukkaat uunijuurekset ja tarjoa ne herkullisen kastikkeen kera!

1. Hanki (osta) haluamasi juurekset, kuten bataattia, perunaa, porkkanaa, lanttua, jne.

2. Pilko jurekset mieleisesi kokoisiksi annospaloiksi ja sommittele ne uunipellille (tai laita sekaisin)

3. Laita juurekset uunipellille ja laita uuniin 200 -asteeseen n.40 minuutiksi

4. Aseta juurekset tarjolle, kun ne ovat kypsiä (kokeile pehmeys esim. haarukalla)


5. Kun juurekset ovat olleet uunissa puolisen tuntia valmista kastike, ainekset:

    • pekoniviipaleita (kana, sika, tms.) n.50g. per syöjä
    • ison sipulin puolikas per syöjä
    • kaksi ruokalusikallista vehnäjauhoja (ehkä osin ruisjauhoja - tai niitä hiukan lisäksi
    • valkosipuli(jauhetta)
    • maitoa, kaurajuomaa tms. (mistä kukin pitää?)

  • Pilko pekoni ja sipuli, laita ne pannulle (jolla öljyä) sekä mausteet (=valkosipulijauhe) lisää myös jauhot. Paista kunnes sipulit kuullottuneeti
  • Lisää joukkoon neste (kaurajuoma tms.) sekä mausteet (=valkosipulijauhe). Nesteen määrä = kunnes kastike vaikuttaa kastikkeelta
  • Osan lihasta voit korvat soijarouheella

Ja ei kun syömään!

 

 

 

Etusivulle: suosisuomalaista.fi                              Ihan jotain muuta: viilaaja.pro